ID {{ productCode }}
Produkt teraz nemáme v ponuke. Porozhliadni sa po produktoch, ktoré máme na sklade.
Objednávacie číslo: 59117
L-arginín na základe odborných štúdií:
L-arginín je dôležitá aminokyselina, ktorá sa podieľa na mnohých fyziologických procesoch v tele vrátane delenia buniek, hojenia rán, odstraňovania amoniaku z krvi, imunitných reakcií a vylučovania dôležitých hormónov, najmä rastového hormónu. Hladina rastového hormónu dosahuje vrchol v období dospievania a s pribúdajúcim vekom klesá, čo spôsobuje nárast tukového tkaniva, úbytok svalového tkaniva a pokles imunity. Jeho sekrécia je stimulovaná L-arginínom v každom veku.
Prírodnými zdrojmi arginínu sú hydinové mäso, celozrnný chlieb, ovsená múka, pražená kukurica, orechy, slnečnicové a sezamové semená.
Telo využíva arginín na produkciu oxidu dusnatého, ktorý je jednou z najdôležitejších látok, ktoré rozširujú (dilatujú) cievy a zvyšujú prietok krvi cievami. Tento účinok je rozhodujúcim faktorom pre používanie arginínu v športe a v lekárskej praxi. Rozšírené cievy umožňujú nielen intenzívnejší prísun kyslíka a ďalších živín do svalu a jeho rýchlejší rast, ale aj rýchlejšiu regeneráciu namáhaného svalu vďaka lepšiemu odvodu kyseliny mliečnej. Arginín sa dnes používa aj na liečbu kardiovaskulárnych ochorení a impotencie spôsobenej zníženým prietokom krvi cievami. Príklady úspešného použitia zahŕňajú zníženie výskytu bolesti pri angíne pectoris, urýchlenie hojenia popálenín a zvýšenie plodnosti u mužov. Športovci môžu L-arginín úspešne používať na podporu rastu kvalitnej svalovej hmoty.
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 1680 kJ / 400 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho Nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bielkoviny | 0 g |
Soľ | 0 g |
L-arginín | 99 g |
Forma | sypké |
---|---|
Hmotnosť | 200 g |