Tento produkt je už za svojím športovým vrcholom. Pozri sa na ponuku a vyber si nový produkt, ktorý garantuje, že lepšie zodpovedá súčasným požiadavkám športovcov.
Objednávacie číslo: FNAT121
Tento produkt už nemáme v ponuke
NATU horúca čokoláda je zmes na prípravu tej najčokoládovejšia horúcej čokolády. Obsahuje iba čistú 70 % čokoládu, ktorá je vyrobená z BIO kakaových bôbov zo Strednej Ameriky a BIO trstinovej šťavy. Výsledkom je bohatá a plná chuť. Naša horúca čokoláda neobsahuje rafinovaný cukor ani laktózu.
Čoko milovníci zbystrite, máme pre vás recept, ako si zlepšiť náladu v chladnom a sychravom počasí. Pripravte si čokoládu tak, ako ju zbožňovali starí Mayovia. Tekutú, krémovú a naozajstnú. NATU horúca čokoláda je vyrobená iba z dvoch ingrediencií - z výberových kakaových bôbov a z prírodné trstinovej šťavy v BIO kvalite. Nič viac. Žiadne náhrady ani stužené Tuky a umelé arómy. Vy'sledkem je krémová konzistencia, opojná vôňa a bohatá naplňujúci chuť.
Šetrne spracovaná čokoláda je superpotravina, ktorá vám dodá energiu a obsahuje množstvo vy'živově hodnotny'ch látok. Zahreje vás na tele i na duši a ako bonus uspokojí vaše chute na sladké.
Kakaové bôby pochádzajú z dvoch lokalít - z Dominikánskej republiky a z Nikaraguy. V Dominikánskej republike sa kakaovníky pestujú na 150 tisícoch hektároch. Kvalita tamojšej produkcie je považovaná za jednu z najlepších na svete.
Body výhod
Viete, ako vyzerá zber kakaových bôbov?
Kakaové bôby sa zberajú zo vždyzelených stromov kakaovníkov pravých (Theobroma cacao). Ich domovinou je Južná Amerika, ale dnes sa kakaovníky pestujú aj v Tanzánii, Brazílii či vo Vietname. Dorastajú do výšky 5-8 metrov, majú veľké a dlhé listy a kvitnú bielym a ružovým kvetmi. Tie sa premieňajú na plody - žltej bobule sa semenami (kakaovými bôbmi). Zber plodov nie je nijako ľahká. Rovnako ako cesta od nej ku kakau alebo dokonca k čokoláde. Kakaové struky sa zberajú priebežne po celý rok, ale hlavné úrody sú dve: vo februári a potom v období september až október. Zrelé struky sa odrezávajú zo stromu nástrojom, ktorý pripomína dlhý oštep. Na zemi sa potom elegantne otvárajú mačetou. Boby vo šťavnaté dužine prezývané "babe" sa ručne vyberú a zhromaždia do debien. Prázdne šupky kakaových strukov sa ponechávajú pod stromami ako hnojivo a tiež ako lákadlo pre hmyz, ktorý potom nenapadá ešte visiace plody.
Príprava:
TIP
Čokoládový prášok môžete pridať do rôznych dezertov, smoothie, kaše alebo posypať na zmrzlinu.
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 2415 kJ / 588 kcal |
Tuky | 41 g |
- z toho Nasýtené mastné kyseliny | 26 g |
Sacharidy | 46 g |
- z toho cukry | 33,5 g |
Vláknina | 16 g |
Bielkoviny | 8,6 g |
Soľ | 0,08 g |
Výrobca: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika
Forma | potravina |
---|---|
Hmotnosť | 125 g |
Špeciálne požiadavky | BIO / Organic |