ID {{ productCode }}
Produkt teraz nemáme v ponuke. Porozhliadni sa po produktoch, ktoré máme na sklade.
Objednávacie číslo: 92999
Večer môžete müsli na noc zaliať vodou alebo mliekom a ráno máte vopred pripravené chutné a výživné raňajky plné živín. Ale pozor, názov môže byť zavádzajúci, müsli nemusíte namáčať do nápoja celú noc, stačí hodina!
Vlastnosti a výhody: Nočné müsli (tiež Bircherovo alebo nočné müsli) vyvinul švajčiarsky lekár Maximilian Bircher-Brenner. Pôvodne bola určená pre jeho pacientov. Vo Švajčiarsku a Nemecku je však dodnes obľúbenými raňajkami a niet divu, je to veľmi zdravá a chutná záležitosť. Základom sú ovsené vločky, ktoré sú bohatým zdrojom komplexných sacharidov, ale aj vlákniny, cenných vitamínov (najmä skupiny B a E) a minerálov, ako sú horčík, draslík, železo a fosfor. Nakrájané mandle obohatia zmes o orechy a ich blahodarné účinky. Najmä mandle obsahujú viac ako polovicu zdravých mono- a polynenasýtených mastných kyselín a medzi rastlinnými potravinami dominujú vysokým obsahom bielkovín. Kombinácia českých sušených jabĺk, hrozienok a škorice vytvára šťavnatú lahodnú kombináciu vôní a chutí pripomínajúcu jablkový závin.
Použitie: Nočné müsli sú chutné plnohodnotné raňajky a sýte občerstvenie. Najlepšie chutí ozdobený čerstvým ovocím a arašidovým maslom.
Spôsob prípravy: Keďže müsli nie je porciované, záleží len na vás, akú veľkú porciu si vyberiete a dokážete zjesť. Nalejte zmes do pohára alebo misky, pridajte mlieko, zeleninový nápoj, biely jogurt so sirupom alebo vodu a vložte do chladničky aspoň na 30-60 minút (alebo cez noc) a máte hotovo!
TIP: Ak dávate prednosť teplým raňajkám, zalejte müsli horúcou vodou (približne 80 °C), nechajte 5 minút odstáť a máte lahodnú kašu.
|
100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1489 kJ / 354 kcal |
Tuky | 9,4 g |
- z toho nasýtené | 1 g |
Sacharidy | 56,7 g |
- z toho cukry | 15,2 g |
Vláknina | 8,9 g |
Bielkoviny | 10,4 g |
Soľ | 0,01 g |
Forma | sypké |
---|---|
Hmotnosť | 600 g |
Špeciálne požiadavky | vegan, bez palmového oleja, bez pridaného cukru |
15. 10. 2024