ID {{ productCode }}
Produkt teraz nemáme v ponuke. Porozhliadni sa po produktoch, ktoré máme na sklade.
Objednávacie číslo: FLFL037
Panenský kokosový olej nie je iba najzdravším a najuniverzálnejším olejom na svete. Je to skutočné zázračné superjedlo s mimoriadnymi účinkami na zdravie a jedinečným využitím v kuchyni, dokonca aj v kozmetike. Kokosový olej bol dlho neprávom radený medzi nezdravé potraviny kvôli vysokému obsahu nasýtených tukov.
Zatiaľ čo prevažná väčšina nasýtených mastných kyselín, pochádzajúcich z mäsa, mlieka, vajec a rastlinných olejov, sa skladá z dlhých uhlíkových reťazcov, a navyše často obsahujúcich cholesterol a nebezpečné transmastné kyseliny, kokosový olej je tvorený stredne dlhými mastnými kyselinami známymi ako MCFA (ang. Medium chain fatty acids), pričom neobsahuje žiadny cholesterol a transmastné kyseliny. Stredne dlhé reťazce mastných kyselín sa v tele spracúvajú veľmi odlišným spôsobom ako reťazce dlhé.
Na rozdiel od bežných tukov sa kokosový olej po požití okamžite štiepi na jednoduchšie mastné kyseliny vďaka enzýmom v slinách a žalúdočnej šťave, to znamená nie je závislý na produkcii pankreatickej šťavy, nezaťažuje pankreas ani žlčník. Je preto veľmi ľahko stráviteľný, predovšetkým pre ľudí, ktorí majú zhoršené trávenie tukov alebo odstránený žlčník. Stredne dlhé reťazce mastných kyselín sa neukladajú ako tukové zásoby a sú okamžite využiteľné ako zdroj energie. Pretože zvyšujú energetický metabolizmus všetkých buniek, urýchľujú chudnutie, hojenie a liečenie.
Kokosový olej má preukázané antibakteriálne a protiplesňové účinky, a osvedčil sa aj v liečbe Alzheimerovej choroby, cukrovky 2. typu, akútnych vírusových a bakteriálnych infekcií vrátane zápalu pľúc, chronickej únavy a zápalových ochorení ako je Crohnova choroba alebo ulcerózna kolitída.
Z týchto stredne dlhých reťazcov triglyceridov je najdôležitejšia kyselina laurová. Materské mlieko je jediným ďalším zdrojom kyseliny laurovej, ktorá je zodpovedná za vybudovanie prirodzenej imunity detí voči baktériám, parazitom, vírusom a plesniam.
Kokosový olej navyše obsahuje aj kyselinu kaprylovú, ktorá sa v naturopatii (alternatívnom liečebnom systéme) považuje za jeden z najúčinnejších prírodných liekov na premnoženie kvasinky Candida albicans, ktorá niekedy u ľudí spôsobuje ústne a genitálne hubové infekcie.
Nutričné hodnoty | v 100 g |
Energia | 898 kcal / 3 753 kJ |
Sacharidy | 0,0 g |
- z toho cukry | 0,0 g |
Bielkoviny | 0,2 g |
Tuky | 99,8 g |
- z toho nasýtené | 92,1 g |
Obsah mastných kyselín | v 100 g |
Kyselina kapronová | 0,78 g |
Kyselina kaprylová | 9,58 g |
Kyselina kaprinová | 6,19 g |
Kyselina laurová | 48,21 g |
Kyselina myristová | 18,76 g |
Kyselina palmitová | 7,85 g |
Kyselina stearová | 2,52 g |
Kyselina olejová | 6,04 g |
Kyselina linolová | 1,58 g |
Nasýtené tuky | 92,10 g |
Mono-nenasýtené tuky | 6,04 g |
Poly-nenasýtené tuky | 1,58 g |
Výrobca: LifeLike, Kyjevská I, 625 00 Brno, Česká republika
Forma | tekuté |
---|---|
Objem | 300 ml |