Tento produkt je už za svojím športovým vrcholom. Pozri sa na ponuku a vyber si nový produkt, ktorý garantuje, že lepšie zodpovedá súčasným požiadavkám športovcov.
Objednávacie číslo: batch-reduced-FROY021
Tento produkt už nemáme v ponuke
Lyofilizácia je proces sušenia ovocie mrazom niekedy označované ako vymrazený alebo sublimačné sušenie. Následný produkt je takmer identický s pôvodnou surovinou. Zachováva si farbu, chuť, arómu, minerály, vitamíny a takmer identickú veľkosť. Je ideálny zložkou do müsli, kaší, jogurtov, sorbetov, a smoothies. Ďalej sa konzumuje priamo ako chrumkavý snack výraznej ovocnej chuti. Výborné využitie má aj pre ďalšie kulinárske špeciality.
Všetko začína u čerstvého ovocia. K výrobe 1 kg mrazom sušeného ovocia je potrebné spracovať 7-10 kg čerstvého ovocia. To je nakrájané na požadovaný tvar a je prudko zmrazené na teplotu až - 60 °C. Vďaka tomu sa zachová prirodzená štruktúra. Potom sa ovocie umiestni do sušiarne, v ktorej je udržiavaný nízky tlak (610 Pa). Voda tak zo zmrazeného ovocia sublimuje, tzn. prechádza z pevnej fázy (ľadu) priamo do fázy plynné (vodnej pary). Oproti sušenie teplom, si mrazom sušené ovocie v maximálnej miere zachová nielen svoju pôvodnú textúru a arómu, ale aj potrebné vitamíny a minerály. Lyofilizácia eliminuje väčšinu mikrobiálnych nečistôt a zaisťuje dlhú trvanlivosť produktu (2 roky).
100 g | |
energetická hodnota: | 1201 kJ / 287 kcal |
Tuky | 5,4 g |
z toho Nasýtené mastné kyseliny | 1,7 g |
sacharidy | 30,3 g |
z toho cukry | 30,3 g |
Vláknina | 2,8 g |
bielkoviny | 2,7 g |
soľ | 0,035 g |
Výrobca: Royal Pharma s.r.o., Hořínecká 1010/6,182 00 Praha 8
Forma | potravina |
---|---|
Hmotnosť | 15 g |