ID {{ productCode }}
Produkt teraz nemáme v ponuke. Porozhliadni sa po produktoch, ktoré máme na sklade.
Objednávacie číslo: 1466348
Čistý arktický rybí olej MSC sa tiež pravidelne testuje na 0,5 ppt, pričom sa nezistili žiadne dioxíny ani furány. Nórska lekárska norma a limity Európskeho liekopisu sú tu 2 ppt (miliardtiny celku). Tieto nezávislé analýzy sa vykonávajú v renomovaných medzinárodných laboratóriách podľa metodiky testovania stanovenej Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Čistý arktický rybí olej MSC nevykazoval žiadne zistiteľné PCB (polychlórované bifenyly) počas testov do 0,5 ppt. Nórsky štandardný lekársky limit pre PCB je 3 ppt.
Čerstvosť je rovnako dôležitá ako čistota oleja. Odráža stav jemných omega-3 mastných kyselín. Čerstvosť možno samozrejme merať vôňou alebo ochutnávkou. Čerstvý olej nikdy nebude zapáchať ako rybí olej. Čerstvosť sa dá veľmi presne zmerať aj v laboratóriu a potom vyjadriť číslom. Táto hodnota sa nazýva Totox (celková hodnota oxidácie). Hodnota Totox olejov Arctic Blue sa pravidelne meria. V mnohých analýzach sa stupeň oxidácie meria len pomocou peroxidovej hodnoty. To je nedostatočné, pretože peroxidy sa ďalej premieňajú. Preto meriame aj druhý ukazovateľ, hodnotu anizidínu. Len na základe oboch týchto hodnôt možno určiť správnu celkovú oxidáciu a čerstvosť.
Ide o medzinárodne uznávanú hodnotu na rozpoznanie oxidácie oleja. Čím nižšie číslo, tým čerstvejší olej. Európska norma pre hodnotu Totox je 26. Podľa nášho názoru je to smiešne vysoké číslo a sme radi, že sme sa dostali pod 1/3 tejto hodnoty, a tak zaručujeme výnimočne bezpečný a kvalitný výrobok. < < < < Peroxidová hodnota rybieho oleja Pure Arctic MSC na kapsuly je vždy medzi 0 a 0,5 a hodnota anizidínu je 1 alebo 2, takže hodnota Totox je 2 alebo 3. Naplnenie fľaše alebo výroba kapsuly mierne zvyšuje hodnotu Totox, čím sa hodnota pre kapsulu s rybím olejom a olejom z rias Arctic Blue MSC zvyšuje na obvyklú hodnotu 5 s maximálnou odchýlkou 5-10.
Niektoré značky ponúkajúce omega-3 Tuky veľmi často a zámerne uvádzajú Totox hodnotu pôvodnej suroviny, t. j. rybieho oleja, pred jej obalením/zapuzdrením do konečného výrobku. Poctivý výrobca vždy uvádza skutočnú hodnotu Totox, t. j. hodnotu, ktorá zodpovedá stavu po naplnení oleja. Spoločnosť Artic Blue sa samozrejme pýši poctivým a serióznym prístupom k zákazníkom.
Na zabránenie poškodenia citlivých omega-3 mastných kyselín po výrobe sa používa dômyselná kombinácia antioxidantov. Ide o výťažky bohaté na tokoferoly (rôzne druhy vitamínu E), rozmarínový extrakt a askorbylpalmitát (Vitamín C rozpustný v tukoch). Nízka oxidačná hodnota je nielen lepšia pre náš organizmus v porovnaní so zatuchnutým olejom, ale zaručuje aj to, že nemusíme pridávať žiadne umelé príchute na zamaskovanie oxidovaného oleja. Vďaka nízkej oxidácii má olej aj jemnú chuť, takže ho možno pohodlne konzumovať priamo z lyžičky, pridávať do jogurtov, smoothies, kokteilov alebo akýchkoľvek studených pokrmov. Pri výbere rybieho oleja je preto vždy dobré informovať sa o oxidačnej hodnote.
DHA (kyselina dokozahexaenová) a EPA (kyselina eikosapentaenová) sú veľmi podobné. Jediný rozdiel je v tom, že DHA má vo svojom reťazci 22 uhlíkov, zatiaľ čo EPA má 20 uhlíkov. DHA má vlastnosti súvisiace s budovaním tkanív, zatiaľ čo EPA má vlastnosti súvisiace s oxidačným stresom. Telo je však veľmi inteligentné - podľa potreby premieňa DHA na EPA (stačí odstrániť dva uhlíky). Pri dostatočnom príjme DHA si telo samo reguluje pomer medzi DHA a EPA. Je to dôležité najmä pre mozog, srdce a nervový systém.
Čistý rybí olej Arctic MSC existuje len vo svojej prirodzenej forme, tzv. triglyceridovej forme. Rovnako ako všetky tuky sa nachádzajú v rybách. Príroda to vymyslela pre nás, takto obsiahnuté tuky sú najstabilnejšie. Preto nikdy nepoužívame neprirodzený etylester. Etylestery sú nestabilné tuky so zníženou absorpciou, vysokým rizikom oxidácie a nepríjemnou chuťou po konzumácii. Používajú sa, pretože sa ľahšie vyrábajú a sú lacnejšie. Na druhej strane, triglyceridová forma je prirodzená, stabilná a dobre sa vstrebáva do tela.
Používanie celých rýb (sardiniek a ančovičiek) na výrobu oleja má aj morálny rozmer, pretože sa spotrebuje neuveriteľné množstvo rýb, ktoré by sa mohli použiť na ľudskú spotrebu. Navyše sa tieto ryby väčšinou lovia na druhom konci sveta, takže ich radšej ponecháme miestnym rybárom alebo väčším morským živočíchom.
Jednou z našich hlavných zásad je, že ako zdroj nepoužívame krilový olej a iné komerčné zdroje, ako je koncentrovaný rybí olej zo sardiniek a ančovičiek. Dôvodom je dôležitá skutočnosť, že krilový olej je pre veľryby nevyhnutnou potravou. Komerčné Omega 3 oleje, ktoré sa zameriavajú na množstvo a nízku cenu, sa vyrábajú z celých mletých rýb. Takáto ropa nikdy nemôže získať certifikát MSC. Sme presvedčení, že je lepšie a etickejšie vyrábať olej z odrezkov rýb po ich použití na mäso. Okrem toho sú sardely opäť potravou pre delfíny, morské levy, veľryby a morské vtáky.
Väčšina obalov našich tekutých výrobkov je vyrobená zo skla s minimálnym množstvom plastu (v papierových škatuliach). Kapsuly sú balené v biologicky rozložiteľných (kompostovateľných) vreckách (bez plastov).Rybí Kolagén v prášku je balený v bioplastových obaloch vyrobených z cukrovej trstiny.
Aktívne zložky | v 1 želé (% RHP*) |
---|---|
Rybí olej | 800 mg |
Omega-3 DHA | 250 mg |
Omega-3 EPA | 70 mg |
Vitamín D | 5 µg (100 %**) |
*Referenčná hodnota príjmu vitamínov a minerálov.
rybí olej, voda, sladidlá (xylitol, erytritol, glykozidy steviolu), želírujúca látka (rybia želatína), regulátor kyslosti (citrát sodný, kyselina jablčná), zahusťovadlo arabská guma, prírodná aróma, antioxidant (kyselina askorbová), farbivo (extrakt z papriky), vitamín D (cholekalciferol)
Forma | želé cukríky |
---|---|
Príchuť | jahoda |
Veľkosť balenia (želé cukríky) | 30 želé cukríkov |
Dávok v balení | 30 denných dávok |
Špeciálne požiadavky | bez GMO, bez laktózy, bez lepku, bez farbív, bez umelých sladidiel |